Sistem pluvial

Sistemul pluvial numit şi sistem de evacuare controlată a apei pluviale de pe acoperiş sau sistem de colectare şi scurgere a apelor pluviale, aşa cum ȋi spune şi numele, are rolul de a prelua apa de pe acoperiş şi a o direcționa către sistemul de canalizare.

Sistemul pluvial LUDWIK este fabricat din oțel zincat la cald și protejat multistrat pe ambele fețe pentru o comportare perfectă în timp. Sistemul de îmbinare a elementelor este simplu, rapid și eficient, nu permite scurgerea apelor pluviale pe fațada clădirii sau infiltrarea ȋn fundația şi pereții casei, astfel protejează ȋntreaga construcție asigurȃnd o durată de viață mai mare.

Sistem fluvial

1 - Oțel 2 - Strat zinc 3 - Strat primer 4 - Strat pasivare 5 - Prelaq NOVA

Materia primă:

Sistemul pluvial LUDWIK - oțel suedez, 12 variante coloristice, garanție: 15 ani pentru culoare, 30 ani pentru coroziune.

Producerea elementelor sistemului LUDWIK se bazează pe tehnologia suedeză, întrucât folosește oțelul suedez de cea mai bună calitate (0,6 mm), zincat pe ambele părți (275 g/mp) și acoperit cu Prelaq Nova (2 x 50 microni). Stratul de Prelaq Nova conferă produselor o suprafață de netezime deosebită, stabilitate foarte mare a culorii și o rezistență solidă la acțiunea apei de ploaie și a agenților poluanți din atmosferă.

Cele cinci straturi care conferă și protejează banda metalică garantează rezistența la coroziune a fiecarui element și conferă o foarte lungă durată de viață acestor produse. Acesta este motivul pentru care sistemul LUDWIK oferă garanții pentru o rezistență foarte îndelungată în timp și singura operație de întreținere pe care o necesită este redusă la simpla curațare de murdărie a jgheaburilor.

Sistemul Pluvial LUDWIK este disponibil în două grupe dimensionale, 150/100, 125/90 și totodată accesibil în 12 variante coloristice, dar și în varianta ALUZINC, cu garanție de 25 de ani pentru coroziune. Dimensiunile și variantele coloristice dau posibilitatea realizării unor combinații individuale care să fie cât mai potrivite și să se asorteze culorii acoperișului.

Caracteristici tehnice:


Parametru Valoare Normă
Utilizare Exterior -
Grosimea suprafeței 50 µm/50 µm ISO 2808
Toleranța grosimii suprafeței 6 µm  EN 10 169-1
Luciu 1T (întunecos) - 2T (Strălucitor) EN 13523-2
Raza interioară minimă de îndoire 40 EN 13523-7
Temperatura minimă de formare + 15 °C -
Rezistența la impact 8 EN 13523-5
Duritate HB-F EN 13523-4
Temperatura maximă de lucru + 100 °C -
Categoria UV RUV3 prEN 10169-2
Categoria de rezistență la corodare RC4 prEN 10169-2
Variația culorilor + 100 °C -

Gamă de culori:

Sistem pluvial